Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Wat kan ik het beste doen: ontslag nemen tijdens ziekte of na herstel?

Ik ben werkzaam in het onderwijs en ik ben vanaf september 2020 i.v.m. een conflict met leidinggevende thuis komen te zitten. Er is nauwelijks gewerkt aan re-integratie. Eind november is er een bemiddelingsgesprek gevoerd. Dit gesprek is door mijn leidinggevende vroegtijdig beeindigd. Eind juni is er nogmaals een gesprek geweest. Na dit gesprek werd mij duidelijk dat terug keren op de werkvloer geen goede keuze voor mij zou zijn. Ik heb nu een andere baan in het onderwijs gevonden waar ik volgend schooljaar (augustus 2021) ga beginnen. Ik ben bij mijn huidige werkgever ongeveer 13 jaar werkzaam en ik heb volgens mij een opzegtermijn van 3 maanden. Kunt u mij advies geven over het indienen van mijn ontslag? Is het verstandig om me eerst beter te melden en daarna mijn ontslag in te dienen? Of neem ik ontslag terwijl ik nog ziek ben? Wellicht zijn er nog andere zaken waar ik rekening mee moet houden. Ik hoor het graag van u.
Hartelijk dank.

U zou kunnen opzeggen, ook tijdens ziekte, maar dan moet u alle voorwaarden voor opzegging (zoals de juiste opzegtermijn) in acht nemen. Anders kunt u aansprakelijk worden. Bovendien gaat u er dan impliciet vanuit dat u geen uitkering zult hoeven aanvragen. Indien u opzegt (in het bijzonder tijdens ziekte) komt u niet in aanmerking voor een uitkering. Dat hoeft uiteraard in principe geen probleem te zijn aangezien u een nieuwe baan hebt, maar u moet zich daarvan wel bewust zijn.
Hebt u een vaststellingsovereenkomst overwogen en zou uw huidige werkgever die willen aangaan? Indien juist opgesteld, zou die in beginsel wel kunnen leiden tot een uitkering, mits u aan de eisen van de WW voldoet (en een uitkering zou moeten worden aangevraagd natuurlijk). Onder omstandigheden hebt u een meldplicht bij uw nieuwe werkgever van uw arbeidsongeschiktheid. U hoeft geen medische gegevens te verstrekken. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op als u wilt overleggen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag