Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat kan ik het beste doen om mijn situatie met huisvesting DUWO op te lossen?

Ik woon in een gebouw van studenthuisvester DUWO. We kampen als heel gebouw al bijna 2 jaar met warm water problemen en die lijken in de winter periodes erger (erger = vaker geen warm water).
DUWO belooft telkens weer dat er een oplossing komt maar na 2 jaar is er nog altijd geen vooruitgang.
Daarnaast hebben we in de maanden september en oktober 8 keer een elektriciteitsuitval gehad waar ze pas na de 8e keer onderzoek wilde starten en het onderzoek alleen kan worden uitgevoerd bij de volgende elektriciteit uitval omdat ze nu meet apparatuur hebben geplaatst (gelukkig nog niet een 9e keer voorgekomen). Dit zorgt voor problemen met geen wifi en nu wij allemaal student zijn is wifi voor de online colleges van belang
Ondertussen moeten wij de huur door blijven betalen en krijgen wij geen compensatie voor bijvoorbeeld uitvallen van de stroom omdat wij stroom collectief afnemen (zit in de huur inbegrepen) en daardoor al korting krijgen elke maand.
Maar dat neemt nog niet weg dat deze problemen ons niks doen.
Ik vraag mij af wat ik het beste kan doen omdat ik niet meer wil wachten tot DUWO met een oplossing komt. Is het nuttig om hier een advocaat op te zetten?

Als er gebreken zijn aan het gehuurde ( waaronder collectieve ruimten en werking van installaties) kunnen de huurder bij wijze van stok achter de deur een deel van de huur opschorten. Ik adviseer dat wel aan te kondigen in een brief waarin opnieuw ook de gebreken staan genoemd en diverse data en voorbeelden. Geef x tijd om deze problemen op te lossen waarna vervolgstappen kunnen worden genomen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag