Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat kan ik doen tegen slecht afgeleverd werk aan mijn woning?

In november 2019 is mijn dak voorzien van nieuwe dakpannen en van speciale dakfolie die lekkages voorkomt. In november 2020 is een dakkapel geplaatst en hierbij is het dakfolie door het bedrijf niet op de juiste wijze teruggeplaatst. Hierdoor heb ik nu lekkage aan de bovenzijde en bestaat kans op lekkage rondom. Dit is vastgesteld door de dakdekker en die geeft aan dat de enige goede oplossing is om het complete dakvlak opnieuw te voorzien van folie. Het bedrijf wil zijn verantwoording om dit kostenloos op te lossen niet nemen en geeft aan het met simpel aanhelen van de folie aan de bovenzijde ook voldoende is. Als zij dit zouden doen rekenen zij hiervoor €250,-.
De lekkage is ontstaan door plaatsing van het dakkapel dus de oplossing zou mij op geen enkele wijze moeten benadelen. Enkel bovenzijde aanhelen zou dan ook niet afdoende wezen en zeker niet tegen betaling.

Het bedrijf dient de dakfolie op dezelfde wijze terug te plaatsen. U heeft schade (lekkage) hierdoor en u kunt het bedrijf dan ook aansprakelijk stellen voor deze schade. Het moet dan wel duidelijk zijn dat het bedrijf deze schade heeft veroorzaakt. Kortom, de schade moet wel toe te rekenen zijn aan het bedrijf. Indien u foto's of ander bewijsmateriaal hebt, dan kunt u dit overleggen bij de aansprakelijkstelling. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, dan kunnen wij u bijstaan in deze zaak. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag