Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Wat kan ik doen tegen deze strafbeschikking?

Recent was ik met zes andere studenten op bezoek gedurende de avondklok. In de nacht werd er aangeklopt door twee agenten, welke ons geboden allen naar buiten te komen. Op dat moment lagen er van de zes gasten er twee in bed en waren er nog drie bewoners en vier gasten in de woonkamer. In de woonkamer stond muziek aan en werd er nog enigszins geborreld. De ramen waren allemaal gesloten dus op straat kan er geen sprake zijn geweest van enorm kabaal. Voor de agenten werd opengedaan en nadat zij niet tevreden waren met het aantal mensen dat naar buiten kwam, zijn zij zelf ook de woning binnengegaan en hebben ook de laatste twee personen uit bed gelicht. Nu hebben we allemaal een strafbeschikking ontvangen met als strafbaar feit: rumoer of burengerucht verwekken waardoor de nachtrust kan worden verstoord. Als ik deze boete op internet opzoek dan vind ik terugkeren dat het ook om baldadigheid gaat, waar ik me niet in kan vinden.

Hiernaast weet ik niet of het zin heeft om ook het volgende te vermelden bij het bezwaar; De agenten hebben de enige internationale student aanwezig, een Belgische jongen die al bijna drie jaar woont in Rotterdam het volgende gezegd: Agent 1: "Je weet zeker niet hoe dat allemaal gaat hier in Nederland." Agent 2: "Ja die Belg snapt er niks van" Agent 1: "Ik zal jou eens een goeie les geven van hoe het in Nederland werkt."

Omdat de strafbeschikking meer dan 130 euro bedraagt, wordt dit ook op onze strafbladen vermeld. Nu begrijp ik dat het in tijden waar het dringende advies 1 bezoeker is, het niet helemaal netjes is om met 6 man op bezoek te gaan. Ik begrijp alleen niet waarom we niet de corona-boete dan wel een enkele boete voor geluidsoverlast hebben ontvangen. We zitten erover na te denken om in bezwaar te gaan, maar vragen ons af of dit een goed idee is. Ik hoor graag van u!

Beste vrager,

Jullie kunnen allemaal verzet aantekenen en dat adviseer ik je ook. De politie heeft bijvoorbeeld niets te zoeken achter een deur van een woning (tenzij er iets heel anders en ernstigs vermoed wordt én ene machtiging is afgegeven). Het naar buiten commanderen lijkt mij niet in de haak.
Zie voor het indienen van een goed verzetschrift: https://www.ske-advocaten.nl/strafbeschikking-verzetschrift-generator/

Succes ermee, advocaat

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag