Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat kan ik doen tegen de buurman die een carport heeft gebouwd?

Mijn buurman heeft zonder enige vergunning een carport gebouwd waar een hele flinke camper onder staat, vlak achter onze liguster haag. Ik heb dit gemeld in mei 2021 bij de gemeente den Haag als illegale bouw.. De camper die 24/7 onder de carport staat is overal te zien vanuit ons huis, wij zitten al weken met de gordijnen dicht. Graag wil ik foto's meesturen van de situatie. Wie Helpt ons!

Het is nog maar de vraag of er sprake is van een illegaal gebouwde carport of dat het betreft een vergunningvrij bouwwerk. Dat zal eerst onderzocht moeten worden en vind ik o.a terug in bestemmingsplan en Besluit Omgevingsrecht de bijlagen. Een camper mag niet worden geparkeerd op de openbare weg maar wel gestald, of voldaan is aan alle vereisten kan ook worden onderzocht, bijvoorbeeld burenrecht en de vensters en openingen in de camper welke uitkijken op uw huis. Neemt u contact met mij op als u wat meer hulp wenst, bijvoorbeeld bij de genoemde onderzoeken in bestemmingsplan ?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Is het zowiezo toegestaan om 3 meter hoog direct achter onze liguster haag te bouwen? Ik lees zelf dat het 2 meter zou moeten zijn tot een meter afstand en dan pas hoger gebouwd mag worden. Groet rob.


Staat daar achter nog een muur en betreft de carport een bouwwerk in het achtererf of voorerf, want dat mag doorgaans niet of niet vergunningvrij. Inderdaad een carport of ander bouwwerk mag drie meter hoog zijn. Waar heeft u de informatie gelezen? Meestal moet een situatie op maat worden bestudeerd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik kan het e.a duidelijk maken door foto's, maar weet niet hoe ik die hier kan toevoegen. De vraag is of er middelen zijn om de camper weg te krijgen. We zitten nu al maanden met de gordijnen dicht..


Een of meer foto,s kan inderdaad de zaak verduidelijken. U mag mijn direct benaderen zodat u ze kan sturen, naar info@rechtijestad.nl

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen Monique,
Het mailadres geeft een dns error
Ik kan u helaas de foto's niet mailen op dit email adres.

Groet Rob


pardon het is info@rechtinjestad.nl

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag