Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wat kan ik doen om zorgregeling te veranderen?

Onze ouderschapsplan en zorgregeling is gemaakt in 2015. In de tussentijd is er een hoop veranderd. Bijvoorbeeld; ik als vader zou de kinderen halen en brengen 1 keer in de 2 weken in de oneven weekenden. Maar mijn ex is 6 maanden na het opstellen van het ouderschapsplan en zorgregeling zonder overleg, verhuisd naar een dorp 43 km verder. Dat betekend, dus dat ik ipv 3 km heen en 3 km terug plotseling van de een op de andere dag, 43km heen en 43 km terug op de vrijdag moet rijden en op zondagavond, 43km heen en 43km terug moet rijden. Ik heb haar voorgesteld dat we halen en brengen kunnen verdelen,maar daar gaat ze niet mee akkoord. Of een aftrek van de kinderalimentatie. Ze gaat met geen enkel voorstel akkoord tenzij het in haar voordeel is.
Ik wil ook de kinderen in de even weekenden ipv de oneven weekenden, omdat dat beter uitkomt met mijn privé en werksituatie. Ook daar wil ze niet aan meewerken. Het is een heel lastige en moeilijke persoon dat enorm egoïstisch is. Wij komen er nooit uit. In het ouderschapsplan staat een artikel, daarin wordt aangegeven dat het ouderschapsplan jaarlijks moet worden herzien. Dat heeft ze tot nu toe geweigerd.
Ze gebruikt de kinderen ook tegen mij door telefonisch contact verbod op te leggen aan de kinderen. Dat doe ik niet andersom. Ik houd me wel aan de afspraken van de het ouderschapsplan en meer dan dat zelfs.

Ik word keer op keer ook de dupe van mijn goede daden en goede wil. Ze maakt er misbruik van en ik zie geen goede wil terug. Ik voel dat ik met mijn rug tegen de muur sta. Mediation zou ook niet werken ben ik bang. Zij vindt het best zoals het nu is. Wat zou u mij adviseren?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag