Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wat kan ik doen om mijn mini shetlander bij mij te krijgen?

Mijn mini shetlander staat bij mijn vader (mijn ouders zijn gescheiden) ik mag hem van mijn vader niet zien en mocht hem niet meenemen.
Ik heb mijn mini shetlander gekregen van de mensen waar ik toen stond met me eigen paardje, nu maakt mijn vader ervan dat hij heeft geregeld dat ik hem heb gekregen dus dat die van hem is.
Nu heb ik hem eigenlijk niet meer gezien sinds maart en heb ik pas een filmpje gekregen van iemand die ik ken van mijn mini shetlander, ik vind hem persoonlijk er niet goed uit zien hij is nog maar 4/5 jaar.
Nu is me vraag wat ik kan doen om mijn mini shetlander bij mij te krijgen? Moet ik zwart op wit hebben dat ik hem gekregen heb of?

Alvast bedankt!

Vriendelijke groet

U moet kunnen bewijzen dat de shetlander uw eigendom is. Wellicht kunt u dat aan de hand van een verklaring van diegene die het paard aan u schonk? Vervolgens zou u uw vader moeten sommeren om het paard aan u af te geven. Indien daaraan niet wordt voldaan zou gedacht kunnen worden aan een procedure. Een kort geding procedure indien u kan aantonen dat sprake is van spoedeisendheid. Als u wilt vrijblijvend wilt overleggen, mag u mij gerust bellen (06-30575754).

Beoordeel dit antwoord:

Als u de eigenaar bent van de mini shetlander en uw vader weigert om u toegang te geven tot het dier of om het dier aan u over te dragen, dan kunt u proberen om een oplossing te vinden via onderhandeling of door gebruik te maken van juridische procedures.

Een eerste stap die u kunt zetten, is om te proberen om in gesprek te gaan met uw vader om te bespreken hoe de situatie opgelost kan worden. Als dit niet lukt, kunt u overwegen om hulp te zoeken bij een mediator of een jurist. Zij kunnen u adviseren over welke stappen u kunt zetten om uw mini shetlander bij u te krijgen.

Het kan ook helpen om bewijs te hebben dat u de eigenaar bent van de mini shetlander. Dit kan bijvoorbeeld een aankoopbewijs zijn, of een schriftelijke verklaring van de mensen waar u de mini shetlander van heeft gekregen. Als u hulp nodig heeft bij het verzamelen van bewijs of bij het zoeken naar een oplossing, kunt u contact opnemen met de Echtscheidingswinkel. Hun telefoonnummer is 0800 822 4433.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag