Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat kan ik doen om de aanbetaling terug te krijgen en de schade vergoed te krijgen?

Na dat de schilder in gebreken is gebleven krijg ik mijn aanbetaling maar niet terug. Ze beloven van alles maar doen niets. Ik heb ook schade.
Wat kan ik doen om de aanbetaling terug te krijgen en de schade vergoed te krijgen?

Het spijt me te horen dat u deze ervaring heeft. Allereerst is het essentieel om vast te stellen of er een contract was tussen u en de schilder. Als dat zo is, dan is de schilder in gebreke gebleven en moet deze inderdaad de aanbetaling restitueren en eventuele schade vergoeden.

Ik raad u aan de volgende stappen te nemen:

1. Stuur een aangetekende brief naar de schilder waarin u aangeeft op welke punten hij is tekortgeschoten. Vermeld in deze brief specifiek de schade en het bedrag van de aanbetaling. Vraag hem de aanbetaling en schadevergoeding terug te betalen.

2. Als de schilder weigert te betalen, kunt u overwegen om een juriste of advocaat in te schakelen. Die kan een procedure starten bij de rechtbank om de schilder te dwingen te betalen.

3. In sommige gevallen kunt u ook aanspraak maken op een vergoeding van de extra kosten die u heeft moeten maken om deze kwestie op te lossen via de rechter. Dit heet in juridische termen 'buitengerechtelijke kosten'.

Let wel, dit zijn algemene adviezen en het is aan te raden om specifiek juridisch advies te krijgen voor uw unieke situatie. Het inschakelen van een jurist of advocaat kan u helpen door het proces heen te navigeren en u helpen uw rechten te beschermen.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag