Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat kan ik doen dat mijn werkgever mij per 1 juli 2021 (volgens advies bedrijfsarts) beter meldt?

Sinds 13 jaar ben ik werkzaam bij huidige werkgever. (basisschool) In februari 2020 ben ik uitgevallen door een burn-out. Na een lange re-integratie werk ik weer het volledig aantal uren en de bedrijfsarts heeft in zijn rapport geschreven dat ik per 1 juli 2021 weer volledig inzetbaar ben, zonder beperkingen.
Mijn werkgever laat mij al langere tijd niet alle werkzaamheden verrichten en nu brengt ze naar voren mij niet beter te kunnen melden omdat ik niet alle taken, behorend bij mijn aanstelling, verricht. Zij wil mij per 1 augustus 2021 beter melden. (Ik heb per 1 augustus ontslag genomen, ik ga bij een andere werkgever werken). Ik wil alle werkzaamheden verrichten en per 1 juli weer beter gemeld worden.

De werkgever dient zich te conformeren aan het advies van de bedrijfsarts en mag daar niet geheel eigenstandig een andere koers in varen. U zou een deskundigenoordeel kunnen aanvragen bij het UWV ("doet mijn werkgever voldoende om mij weer aan het werk te krijgen"). Verder zou u op of rond 1 juli a.s. ook contact kunnen opnemen met het UWV om door te geven dat u volgens u (en de bedrijfsarts) weer beter bent.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag