Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat kan ik doen bij buren die ons leven zuur maken?

Sinds jaar of 5 wonen er buren die ons leven zuur maken.
Wij wonen op 2de huis in een blok van 5 huizen. De huidigen buren waar wij last van hebben wonen naast ons op een hoekwoning in een huurwoning.
Toe zijn kwamen wonen hadden we last van de blaffende honden, katten die in ons vuilnisemmer zoekt en zakken kapot maakt, zoon met heftig herriemuziek, feesten in de weekend. Wijkagent erbij ter bemiddeling, situatie werd alleen erger. Hoogtepunten omdat wij de politie erbij halen, op advies van de politie zelf als er weer lawaai is heel laat, dan krijgen we eieren tegen ons raam, kapotte ramen, molest ( bij mij keel gepakt door ex van de dochter) en ingetrapte deur, de politie neemt ons niet meer serieus, dus brief naar burgemeester, contact met de wijkagent, er is geen bewijs dmv foto o.i.d. dus kunnen we niets doen. Graag uw advies

Indien buren overlast (hinder) veroorzaken zal dat onrechtmatig zijn. U zou een verbodsactie via de rechtbank kunnen opstarten, maar dan komt het inderdaad wel aan op bewijs. De buren zullen naar alle waarschijnlijkheid gaan ontkennen dat ze overlast veroorzaken en dan is de kans groot dat u een bewijsopdracht krijgt van de rechtbank. Overigens begint de aanpak met een goed gesprek met de buren. Dus een gesprek waarbij u aangeeft last te hebben van hun en waarin wordt geprobeerd om goede afspraken te maken. Maar ik neem aan dat dit station, helaas, al gepasseerd is.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag