Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat kan ik doen als mijn ex partner de verkoop van ons gezamenlijke appartement dwarsboomt?In onze situatie is het zo dat mijn ex vriendin nu nog in de woning woont en ik terug ben naar mijn ouders.Ik betaal nog wel 50% van d

In hoeverre dwarsboomt zij de verkoop? Indien zij niet meewerkt aan de verkoop kunt u via de rechtbank een machtiging vragen dat haar toestemming wordt vervangen door die van de rechter.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn ex partner woont er nog en heeft inmiddels volgens horen een nieuwe vriend.Naar mijn idee vind ze het wel lekker om op deze manier daar te wonen aangezien ze er nu gedeeltelijk met een ander woont en ik de helft moet blijven betalen van het huis.En nu probeert ze op elke manier onder het te koop zetten van het huis uit te komen.Door geen afspraken te maken met de makelaar bijvoorbeeld.


U heeft de mogelijkheid om uw ex-partner te dwingen om toch mee te werken. Dit kunt u zogezegd via de rechter verzoeken. Daarnaast kunt u een gebruiksvergoeding vorderen nu zij ook 'uw aandeel in het eigendom' gebruikt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag