Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wat kan ik doen als ik verplicht word bij te dragen in het levensonderhoud van mijn kind?

Ik stel deze vraag even voor een kennis van mij.
Zijn dochter is in oktober 2020 gestart met een voltijd opleiding tot Pedagogisch medewerker Kinderopvang.
Hij is gescheiden van de moeder van zijn dochter. Bij deze scheiding is geen alimentatie regeling getroffen.
Onderstaande heb ik kunnen vinden op de site van DUO:
Wie op 1 augustus 18 jaar of ouder is op mbo (bol) of vavo (voltijd), moet lesgeld betalen

Nu heeft zijn dochter ook een studiebeurs aangevraagd en ze krijgt nu enkel de basis beurs omdat het salaris van mijn kennis te hoog is voor een aanvullende beurs.

Nu heeft zijn dochter juridisch advies ingewonnen omdat mijn kennis niet bijdraagt in de kosten van haar levensonderhoud en haar studie.
Mijn kennis heeft voor haar studie een deel van de kosten betaald voor een benodigde laptop en de studie boeken.

Tevens hebben wij berekend dat wanneer zijn dochter haar studie beurs ieder maand opzij zet ,omdat ze dit jaar geen lesgeld hoeft te betalen, ze voor het volgende lesjaar bijna het gehele bedrag hadden opgespaard.
Daarbij is aangegeven dat de ouders dan samen het verschil zouden kunnenn bijleggen en ook dan het boekengeld weer zouden kunnen delen.

Wat kan mijn kennis nu verder nog doen.
Hij heeft 10 dagen de tijd om een reactie te geven.

Kennelijk heeft uw kennis een brief ontvangen van een advocaat of jurist waarin hen gevraagd is binnen 10 dagen te reageren. Het kan verstandig zijn zelf ook contact op te nemen met een advocaat die uw kennis hierin kan bijstaan. Alimentatie rekenen (want dat is het feitelijk) is vrij specialistisch. Om na te gaan wat uw kennis kan bijdragen, zal er meer zicht moeten komen op het inkomen van beide ouders. Het volledig opsparen van de beurs, lijkt niet reeel. Immers zullen er naast de kosten van een laptop en boeken ook andere kosten voor school en levensonderhoud van de dochter moeten worden gemaakt. Desgewenst kan uw kennis contact met mij opnemen. Ik werk landelijk.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag