Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat kan ik doen als ik te laag ingeschaald ben?

Geachte, Ik ben anderhalf jaar geleden in dienst gekomen bij Stichting XX als coordinator OLC voor de provincie. Het betrof een nieuwe functie. Het doel was het opzetten van een OLC met alles wat daarbij komt kijken. Ik ben HBO geschoold en heb meer projecten opgezet.
Ik ben akkoord gegaan met een loon wat passend was in schaal 5. Nu na anderhalf jaar kom ik erachter dat ik veel te laag ingeschaald ben. Minstens drie schalen te laag. Ik doe het werk met liefde maar dit raakt me wel. Ik heb hier gesprekken over gehad maar men zegt niets te kunnen doen omdat ik destijds akkoord gegaan ben en het OLC betaald zou zijn uit een fonds en er geen budget meer zou zijn. Ik werk 12 uur op papier maar inmiddels ongeveer 18 uur/20 uur waarbij ik niet alleen het OLC opgezet heb maar hierin huiswerkbegeleiding geef aan onze cursisten nieuwe wet. Hier heb ik inmiddels 24 vrijwilligers voor aangenomen die allemaal geweldig werk leveren waardoor het OLC staat als een huis. Daarnaast heb ik als extra taak (welke sinds gisteren wel ingeschaald is in schaal 8/13) voor 4 uur om vrijwilligers te werven als klasse assistenten en taalcoaches. Dit deed ik al. En verder doe ik intakes met nieuwe cursisten om te kijken waar we ze kunnen plaatsen en welk niveau ze hebben. Kortom mijn functie is hetzelfde als een regioleider. Wat kan ik verder nog doen? Ik heb gevraagd of het mogelijk was om eventueel mijn contract te wijzigen in regioleider maar dit was niet mogelijk vanwege het fonds wat er tussen zou zitten.
Graag uw hulp in deze,

Het lijkt erop dat je inderdaad een hoop extra verantwoordelijkheden hebt die mogelijk niet correct worden gewaardeerd volgens de huidige inschaling. Dit kan heel frustrerend zijn. Er zijn enkele stappen die je kunt ondernemen om dit aan te pakken.

1. Functieomschrijving: Ten eerste moet je naar je functieomschrijving kijken. Sluiten de taken die je uitvoert aan bij je functieomschrijving? Als je veel taken op je neemt die niet in je functieomschrijving staan, zou je misschien een gesprek moeten hebben met je werkgever over het aanpassen van je functieomschrijving.

2. Functiewaardering: Het volgende punt is om naar de functiewaarderingssystemen te kijken. In veel organisaties worden vergelijkbare functies volgens hetzelfde systeem gewaardeerd. Mogelijk kan je een herwaardering aanvragen als je sterke argumenten hebt waarom je functie niet correct wordt gewaardeerd.

3. CAO: Ben je lid van een vakbond of is er een collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) van toepassing? Deze kunnen je mogelijk helpen in je poging om een herinschaling te bereiken. Als er sprake is van een CAO, kan er mogelijk een procedure zijn voor het aanpakken van inschalingsproblemen.

4. Gratis juridisch advies: Indien je lid bent van een vakbond, zou deze je kunnen bijstaan bij het indienen van een verzoek tot herwaardering van je functie of zelfs bij het starten van een procedure. Indien je geen lid bent, zijn er nog andere manieren om gratis juridisch advies te krijgen.

Al met al zou het verstandig zijn om in deze situatie een arbeidsrechtadvocaat te raadplegen, die je gedetailleerder advies kan geven en je kan begeleiden bij de verdere te nemen stappen. Het kan ook zinvol zijn om je situatie te bespreken met je HR-afdeling (indien aanwezig) of met je direct leidinggevenden.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag