Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Wat is mijn VvE’s rechtspositie in geschil over btw met de stukadoor/schilder?

Wij hebben een schilder ingehuurd voor het schilderen van de buitengevel. Daar hebben we een offerte voor gehad, later bleek dat ook stucwerk op de achtergevel vervangen moest worden. We hebben van dezelfde schilder ook hier een offerte voor gehad.

Aangezien dit schilder bedrijf de beste combinatie van prijs en kwaliteit leek zijn we akkoord gegaan met zijn offerte. Later, een week voor aanvang van de werkzaamheden zit ik wat op te zoeken over stucwerk en vindt ik toevallig dat voor zowel stuc- als schilderwerk een btw tarief van 9% geldt op voorwerk, uitvoering en materialen (huis ouder dan 2 jaar). Dit terwijl onze schilder ons 21% btw rekent.

Toen ik dit aangaf bij de schilder heeft ie het nagevraagd en aangegeven dat dit inderdaad klopt en daarom de offerte zou aan passen (werk was inmiddels begonnen). Wij kregen toen een offerte waar alleen het werk 9% was maar het materiaal nog steeds 21%. Nu is hierdoor uiteindelijk een heel conflict ontstaan waarbij hij misschien het werkt niet af wilt maken. Ik heb hem met behulp van meerdere links naar belastingdienst, infowebsites en een belletje naar de belasting telefoon kunnen aantonen dat de BTW 9% is, hij stelt daar niks tegenover dan oude offertes met allerlei combinaties van btw’s en een doorgestuurde app van zijn boekhouder die zegt wat de schilder zegt dat ie zegt.

Maw, hij kan niet aantonen waarom de btw in ons geval 21% zou zijn, sterker nog hij weet al dat zijn offerte niet klopt want een deel is al aangepast.

Wij hebben het gevoel dat er ons geprobeerd wordt een poot uit te draaien. Hoe sterk is onze positie als particuliere vve hierin?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag