Stel vraag

Wonen & Buren

Particulier


Wat is mijn recht bij onjuist inlichten van de hypotheek verstrekker?

In september 2020 kregen wij een voorstel van onze hypotheek verstrekker om de rente te verlagen. Dit leek allemaal fantastisch. 400 euro in de maand omlaag met de hypotheek. Duidelijk brief, dus handtekening gezet. Waarom overstappen als we het hier toch goed hebben. Maar dan komt er nadat we handtekening hebben gezet een paar weken later een brief op de mat van de partij waar de levensverzekering loopt dat deze met 200 euro verhoogd wordt omdat de rente van onze hypotheek omlaag gaat. Huh?
Uiteraard meteen in de telefoon gekropen. De verstrekker van de levensverzekering verwijst ons terug naar de hypotheekverstrekker. Deze gemeld, weet de beste man aan de andere kant van de telefoon nogal nonchalant te reageren dat die verzekering gekoppeld is aan de spaarhypotheek en deze natuurlijk ook veranderd. Hoezo natuurlijk? Deze informatie hebben wij niet terug gevonden in hun schrijven over het verlagen van de rente. 10 jaar geleden heeft een onafhankelijke adviseur dit alles voor ons geregeld omdat wij leek zijn. Hoe hadden wij kunnen weten dat we nu toch zoveel meer moeten betalen per maand? Had de hypotheek verstrekker niet een plicht om dit te vermelden bij hun voorstel?

Dat is inderdaad een onvolledige informatie die u hebt verkregen. U kunt een interne klachtprocedure opstarten bij de bank, echter vraagt u zich af hoe groot de schade is die u dientengevolge lijdt en of u zelf niet ook volgende de voorwaarden van de levensverzekering dit feit had kunnen weten, maar:
blijft voorop dat een financiele dienstverlener de hele kostenbegroting moet meenemen en u moet wijzen op relevante voorwaarden die mogelijk aan uw aandacht zijn ontsnapt uit een aanvullend product/dienst.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de snelle reactie.
Ik denk inderdaad dat we hier maar eens werk van gaan maken. We zijn voornemend om toch een andere hypotheekvorm aan te gaan bij een andere verstrekker. Wetende dat de de huidige verstrekker wellicht in gebreke is gebleven maakt het voor ons wel makkelijker om een eventuele boete aan te gaan vechten. Immers als we in september de juiste informatie hadden bij het aflopen van de rente vast periode, hadden we toen niet een handtekening gezet onder de nieuwe periode van 20 jaar.Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag