Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wat is Luca schuldig aan zijn ex pleeggezin?

In sept 2017 is een vriendin van ons overleden.
Ze heeft een zoon, Luca, die toen 14 jaar was. (biologische vader is niet in beeld)
Mijn partner is de voogd van Luca, en heeft de afgelopen jaren zijn financiƫn en rekening en verantwoording bij de rechtbank op zich genomen.
Luca is opgenomen bij een bevriend gezin, hij was daar kind aan huis, zou in zijn dorp kunnen blijven wonen, voetbal school, daar zou niks in veranderen. Leek iedereen de beste oplossing!
Wij zagen Luca zeer regelmatig, en hadden vooral in het begin veel contact met het pleeggezin.
Begin december 2021 opeens een hulpvraag van de pleegvader, ze zaten er doorheen, konden niet meer, en vroegen of wij Luca de kerstvakantie op konden vangen. Ze hadden het gevoel dat alle aandacht alleen maar naar Luca ging, en voor hun eigen 5 kinderen te weinig tijd en energie overbleef.
Sinds kerst 2021 is Luca bij ons, en het was vrij snel duidelijk dat hij niet meer terug wilde naar het pleeggezin.
Hij is inmiddels 18.
Nu heeft het pleeggezin in 2021/2022 een klein huisje gebouwd voor hun oudste zoon, zodat al de kinderen een eigen kamer zouden hebben.
Omdat Luca niet meer daar woont, is zijn wezenpensioen van af februari dit jaar niet meer naar het pleeggezin overgemaakt.
Daar zijn ze het niet mee eens, ze willen 8000 euro van Luca, om dat dat huisje er moest komen omdat hij daar woonde, en ze vinden dat hij hun dat schuldig is.
Al de jaren dat Luca daar heeft gewoond is een groot deel, en de laatste jaren al het geld van het wezenpensioen naar het pleeggezin gegaan.
dat was eerst 500, maar later 800 euro per maand.
Wij zijn van mening dat hij behoorlijk wat bijgedragen heeft, en vragen ons af, of ze recht hebben op dat wezenpensioen?

Dus dat is de vraag, is Luca hun wettelijk geld schuldig?

In afwachting van uw antwoord, met vriendelijke groet

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag