Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat is het beste antwoord op de vraag van mijn werkgever om minder te moeten werken?

Sinds 1 oktober 2008 werk ik bij een bedrijf in diverse functies. Tot 21 april 2017 40 uur per week. Omdat ik een sabbatical wilde van 21 april 2017 tot en met 15 oktober 2017. Deze tijd heb ik gebruikt om een opleiding te doen, waarvoor ik ook een paar dagen in de week in mijn eigen praktijk werk. Echter vanwege Corona is dit contactberoep nu niet toegestaan. Vanuit functie Manager Quality & support voor 3 dagen per week teruggekomen bij bedrijf in functie Kwaliteitsmanager en Functionaris voor de gegevensbescherming. Hierbij 27 % van voltijdssalaris en auto ingeleverd.
Door Corona heeft werkgever een aantal werknemers verzocht om ander werk te zoeken of minder uren te werken. Het verzoek aan mij is om van 3 naar 2 dagen te gaan. Ik heb voorgesteld om 1 dag om te zetten naar onbetaald verlof. Hier wil het bedrijf niet aan meewerken omdat ze 'geen losse eindjes' willen hebben.
Wat zijn de mogelijkheden die ik heb?
Bedrijf maakt gebruik van NOW regelingen en heeft in 2020 nog 1 mio winst gemaakt.
De contractuele indexering is door werkgever zowel in 2020 als in 2021 niet doorgevoerd, maar wel doorberekend aan klanten (2,8 en 1,5%)
Als Functionaris van Gegevensbescherming zou ik ontslagbescherming hebben?
Is deelontslag mogelijk met daarbij een transitievergoeding?
Is bedrijf verplicht bij bij UWV aan te melden?
Wat zijn mogelijkheden die ik kan voorstellen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag