Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat is gebruikelijk bij verduurzaming huurwoning?

De woningbouwvereniging heeft een aantal huizenblokken verduurzaamd. Het dak is (van buitenaf) geïsoleerd, met als gevolg dat ook alle dakkapellen vervangen moesten worden, alle ramen zijn/worden vervangen, er zijn zonnepanelen geplaatst, et cetera.
Het werken gaat niet bepaald op een fijnzinnige manier.

Ik had in huis het volledige trapportaal, plafonds en muren, badkamer en toilet en het houtwerk (deuren en kozijnen) volledig geschilderd. Ik ben daar ongeveer een jaar mee bezig geweest (heb alle oude verf afgekrabd) en heb dat een jaar geleden afgerond. Alles zat prachtig in de verf. Echter, diverse muren, deuren en kozijnen zijn beschadigd en vervuild. Al het werk is voor niets geweest, want alles moet opnieuw. Ik heb dit uiteraard met de voorman besproken, maar hij zegt dat ze daar niets aan gaan doen.
Naast de teleurstelling hierover is ook mijn hele tuin vertrapt. Er is met een wagen over de planten gereden en allerlei gereedschapskisten en stellages, maar vooral diverse voetstappen, hebben de beplanting en het tuinpad vernield.

Kan ik de woningbouw aansprakelijk stellen en er op staan dat ze dit herstellen? Of is het helaas pindakaas, dat moet ik allemaal zelf doen en bekostigen?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag