Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat is er nodig om onze buren elders op hun erf te laten roken? Meeroken als onrechtmatige handeling

Inmiddels 4 jaar gelden bij de buren aangegeven dat wij last hebben van hun tabaksrook, dagelijks en meermaals per dag. Ze roken onder overkapping aan de achterkant, met de overheersende wind uit de richting van onze buren. Bij elke sigaret waait het ons erf op, in de tuin en bij ons naar binnen. Wij zitten zodoende nooit in onze tuin. De buren roken ook steevast onder de overkapping als ze zien dat onze deur openstaat, en moeten zich bewust zijn van het feit dat wij elke keer onze deur sluiten. Bewust omdat we ze dit in een brief hebben verteld, en ondanks dat ze dus weten dat dit overlast geeft veranderen ze niet de locatie vanwaar ze roken. Geen bereidheid tot het voorkomen van de hinder. We hebben metingen van verhoogde p2.5 binnen op momenten dat de buren daadwerkelijk aan het roken.
Voorzijde hebben we te maken met een uitmonding van de afzuigkap naast onze erfgrens, waar ze onder staan te roken en eveneens met behulp van de overheersende wind komt dit ook aan de voorzijde overal naar binnen als er iets openstaat. Zo ook voor 7u smorgens als wij nog in bed liggen en het onze slaapkamer binnenkomt. Ook deze overlast is bekend bij de buren, waarop ze hebben aangegeven dat niet meer te doen. Maar dit is daarna gewoon doorgegaan.
Passief roken is schadelijk voor de gezondheid, zonder veilige ondergrens. Elke keer als we het ruiken vergiftigen de buren ons dus in zekere zin en brengen ze onze gezondheid per definitie in gevaar.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag