Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat is een redelijke afkoop van een huurovereenkomst?

In december 2019 is zijn wij erachter gekomen dat mijn partner een terminale aandoening heeft, geheel onverwacht.
Je komt dan in een achtbaan terecht. Ik werk full-time en ben daarnaast full-time mantelzorger. In het begin was er veel medewerking vanuit mijn werk maar later ben ik weer gaan werken en hebben wij er een weg in gevonden. Omdat ik thuis werkte ging dat wel.
In april 2020 ging onze geiser kapot,op dat moment leek een huurgeiser de beste optie omdat wij veel kosten hadden door de ziekte van mijn partner.
In juni 2020 is de geiser geplaatst. Er waren vaak storingen en bij elk telefoontje kreeg ik te horen reset u de geiser maar.
zo gezegd zo gedaan en omdat ik enorm druk was heb ik er verder geen aandacht aan besteed, gewoon resetten. De rookgasmelder maakte in de periode vanaf juli regelmatig een melding. Dit in een periode waarin de kachel niet aanstond maar de nieuwe geiser werd wel gebruikt.
elke keer op onderzoek uitgegaan en niets kunnen vinden.
In 2021 bleek onze CV aan vervanging toe, ik heb een offerte aangevraagd bij hetzelfde bedrijf. Deze was onduidelijk want er stond maar 1 bedrag op.
(geen vermelding dat de geiser er was en dit niet samen kon met de CV ketel.) Omdat de offerte niet aangepast werd heb ik deze niet getekend.
Een maand geleden heb ik een ander erkend installatiebedrijf gevraagd om een offerte te doen voor de CV ketel.
Toen dit erkend installatie bedrijf kwam bleek dat de geiser verkeerd was aangesloten, zat los en verkeerd gemonteerd.
Hierop heb ik contact opgenomen met de verhuurder van de geiser en gevraagd om contact op te nemen met het erkend installatiebedrijf die dit gesignaleerd heeft. Ik heb aangegeven dat dit erkend installatiebedrijf een CV ketel ging plaatsen en de geiser werd losgekoppeld, dit per mail gedaan en geen reactie gekregen.
Elke maand betaal ik 37,50 (vanaf juni 2020) en ik krijg nu een rekening van dik 5000 euro voor de afkoop. Kan dit zomaar.
Ik hoor graag van u wat te doen.
Vriendelijke groet,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag