Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat is een redelijk bedrag om te vragen als de verhuurder je uit wilt kopen?

Ik huur al enkele jaren een kamer in een particulier huis. Dit gebouw is opgesplits in meerdere delen met een eigen voordeur. In een van deze delen woonde de huisbaas zelf, en de anderen worden verhuurd. De verhuurde delen hebben meerdere kamers voor huurders met een gedeelde keuken en badkamer.

Helaas is de huisbaas vorig jaar overleden en is het naar de erven gegaan. Die zijn van plan het huis in twee delen verkopen, wat nu moeilijk is omdat er nog huurders zitten. Zij hebben aangeboden om mij uit te kopen zodat ik verhuis. Zelf ben ik hier niet perce op tegen, maar mijn situatie is wat ingewikkeld: Zo ben ik op zoek naar een baan, en is het dus moeilijk om nu al een vervangende woonplek te vinden voordat ik weet waar ik ga werken. Daarnaast is mijn huidige huur vrij goedkoop, en gaat een vergelijkbare plek met de huidige prijzen misschien wel het dubbele kosten. Aan de andere kant, mocht ik ver weg een baan vinden, dan zou ik alsnog verhuizen en is zo'n 'vertrekbonus' mooi meegenomen.

Als huurder sta ik natuurlijk vrij sterk, maar ik kan het best prima met de erven vinden en heb ook helemaal geen zin om er veel gedoe van te maken. Aangezien het om een kamer gaat geldt dat wettelijk minimum verhuisbedrag van >7000 euro niet wat voor een huis zou gelden. Vandaar mijn vraag: Wat zou een redelijk bedrag zijn om hier voor te vragen?
Alvast bedankt!

U moet denken aan een vermindering van 40% van de onbezette waarde van het deel van het huis dat u bewoont. Daarvoor kunt u de woz waarde gebruiken. Of zes tot negen maanden huurprijs.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Top, bedankt. Dan weet ik ongeveer waar ik aan moet denken.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag