Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Wat is de waarde van een terugkomgarantie?

Ik werk sinds 2011 bij mijn huidige werkgever. Dit is een detacheringsbedrijf. Ik heb inmiddels een vast arbeidscontract.
Mijn laatste opdracht is 30-6-2021 beƫindigd en i.v.m. 3-mag ik bij deze werkgever voorlopig niet meer werken. Afgelopen vrijdag heb ik te horen gekregen dat ik in een nieuwe opdracht aan de slag kan, maar alleen als ik bij een ander bedrijf op de loonlijst kom. Dit is ook een detacheringsbureau, maar ik zou daar weer in een A-fase-contract aan de slag gaan. Mijn werkgever wil d.m.v. een addendum op het arbeidscontract een terugkomgarantie afspreken. In hoeverre is een dergelijk addendum rechtsgeldig? Als ik nu ontslagen wordt heb ik recht op een transitievergoeding (ik ben 60 jaar en 10 jaar in dienst bij deze werkgever). Is dit ook nog zo als ik na afloop van het contract bij het nieuwe detacheringsbureau weer terugga naar mijn oude werkgever?
Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden niet helemaal gelijk. Kan ik van mijn huidige werkgever eisen dat de nieuwe arbeidsvoorwaarden minimaal hetzelfde blijven. Ook zou ik mijn restant vrije dagen moeten uit laten betalen, terwijl dit momenteel erg ongunstig is (ik heb dit jaar ook al mijn levensloop moeten uit laten keren). Hoe ga ik hiermee om?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag