Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat is de minimale afstand voor de aanleg van een vlonder?

Ons huis ligt aan het water, wij hebben een vlonder boven het water waar een boot aangemeerd is. Haaks op onze straat, zijn eilandwoningen gebouwd. Onlangs heeft de hoekwoning, direct tegenover onze vlonder, een vlonder op het water neergelegd. Zodra de overburen hun vlonder betreden, hebben wij geen enkele privacy meer in de tuin en de woonkamer (gelegen aan de achterkant van de woning). Er is een strook water tussen deze woningen van circa 8-10 meter diep. Onze erfgrens loopt op het water. Vanuit het bestemmingsplan mag men een vlonder aanleggen ter grootte van de helft van de oever, met een diepte van 2,5 meter. Voor ons is dat echter een grote inbreuk op de privacy, daar men op een korte afstand de gehele tuin en woning inkijkt. Wat zijn hiervoor de minimale afstanden, de regels en/of jurisprudentie?

En aan uw achtererf heeft u geen schutting geplaatst of ik u wil dat niet?

Normale regels voor bescherming van uw privacy liggen op het vlak van verbod van vensters of ramen balkon of soortgelijke werken plaatsen die uitkijk op het erf geven binnen een afstand van 2 meter. De vlonder is vergelijkbaar met een balkon. Er kan sprake zijn van onrechtmatige hinder in dat geval, maar het hoeft niet.

Onderzocht moet worden of er argumenten zijn die de hinder wegnemen aanwezig zijn of niet. U mag daarvoor contact met mij opnemen zodat ik eventueel daarna voor u uw buren kan sommeren de vlonder te verplaatsen of verwijderen.

Neemt u het liefst contact met mij op per email en daarin een link naar de deze pagina.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag