Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat is de herroepingstermijn wat betreft online overeenkomsten?

Hoi, ik heb een vraagje. ik heb een gezondheidsverklaring ingevuld bij het CBR, echter kwam ik er de dag later achter dat ik een vraag verkeerd gelezen heb. er wordt gevraagd naar een spierziekte, ik heb een spieraandoening namelijk reuma. toen ik een verwijzing kreeg naar de neuroloog besefte ik dat ik iets verkeerd had gelezen. dit zag ik vrijdag avond, ik heb op maandag meteen met het CBR contact opgenomen. ik heb aangegeven dat ik een fout heb gemaakt en daarop wil terugzien. nu moet ik vervolgens niet naar de neuroloog, maar naar de huisarts om een formulier te laten ondertekenen dat ik dus geen spierziekte heb zoals ik aangegeven heb, maar dat was dus een fout. ze willen nu bewijs dat er dus geen sprake was van een spierziekte, en ze willen van mijn reuma weten. mag dit zomaar? aangezien ik met hun een overeenkomst heb gesloten en ook heb betaald voor de gezondheidsverklaring. ik ben er meteen op terug gekomen nadat ik zag dat ik het verkeerd gelezen had. als ik het namelijk met de huisarts moet oplossen duurt het gemiddeld zo'n 6 weken, voordat ik mijn praktijk pas kan inplannen. ook willen ze nu dus wel wat weten over mijn reuma, maar in de vragen lijst wordt er alleen gevraagd naar een spierziekte en dat is reuma niet maar een aandoening. het lijkt me raar dat ze daar nu dus informatie over willen en moeten weten van de huisarts. ik ben doorverwezen naar het artikel regeling eisen geschiktheid 2000, CBR zegt op basis van dat te mogen vragen naar mijn reuma. echter kan ik geen artikel vinden dat daar over gaat.
dus mogen ze ten eerste bewijs vragen nadat ik een fout had gemaakt terwijl ik me herroep op de overeenkomst?
en ten tweede vervolgens naar mijn reuma vragen terwijl dat geen eis is of ik kan rijden, er komt ook geen vraag over terug in de verklaring die ik heb ingevuld. ik heb reuma alleen even genoemd om uit te leggen waarom ik me vergist had tijdens het invullen.
alvast bedankt!

Dit betreft wel een online dienstverlening maar de basis is niet privaatrecht maar het is een uitvoering van een gedelegeerde bevoegdheid aan een bestuursorgaan. Om die reden is de bedenktijd niet van toepassing. In de regeling die u noemt kunt u vinden dat daar inderdaad ook aandoeningen worden genoemd die bepaalde gevolgen kunnen hebben voor de rijvaardigheid en er is ook een open artikel. U hebt abusievelijk een verkeerde groep aangevinkt , dit zou volgens de Algemene wet bestuursrecht afdeling communicatie met burgers gewoon gerecht gezet moeten kunnen worden zonder de poespas die men nu noemt.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag