Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wat is de beste manier om een urgentieverklaring te krijgen voor een woning?

Beste juristen,

Ik schrijf dit namens een dialyse patiƫnt.
4 manden geleden heeft een jonge man van 42 beide nieren verloren. Sindsdien dialyseert hij 3 keer per week. Hij woont in 1 appartement samen met 2 andere medebewoners.

Echter, sinds zijn ziekte heeft hij erg moeite om een appartement te delen en wilt hij verhuizen naar Zoetermeer waar ook zijn mantelzorger woont. We hebben van zijn Nefroloog een medische verklaring gekregen dat meneer en eigen plek nodig heeft en afhankelijk is van zijn mantelzorger.

Daarnaast alle nodige documenten verzameld en ingediend bij de woningcorporatie DGW om een urgentieverklaring te krijgen.

Maar helaas de verzoek afgewezen. De reden dat zij aangeven is dat de persoon zelfstandig kan leven en geen noodzaak om te verhuizen naar Zoetermeer waar ook de mantelzorger woont.

We krijgen binnen 2 weken de brief hiervan en dan mogen wij bezwaar tekenen.

Graag wilden wij weten wat het beste manier is om toch deze meneer te helpen met de urgentieverklaring voor een woning.

Alvast bedankt.

Er zal inderdaad bezwaar gemaakt moeten worden. Alle stukken die u noemt zult u daar dan als bijlage bij moeten voegen. Verder kan het verstandig te zijn een advocaat of rechtsbijstandsverlener in de hand te nemen die hem in deze bewaarprocedure kan bijstaan. Die schrijft dan het bezwaarschrift en kijkt veelal ook alle van toepassing zijnde wet-en regelgeving en in soortgelijke zaken de uitspraken van de gerechtelijke instanties in Nederland na. Ook kan deze persoon u bijstaan bij de hoorzitting die naar aanleiding van het ingediende bezwaarschrift veelal plaats zal gaan vinden. Die bijstand hoeft niet duur te zijn en is soms zelfs gratis indien de kosten van de advocaat / rechtsbijstandsverlener vanuit bijzondere bijstand kunnen worden vergoed. Dat hangt overigens van de financiƫle omstandigheden van meneer af. Desgewenst kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste mevrouw Timmer,

Hartelijk dank voor u advies. Binnen 2 weken krijgen wij het brief waar staat de complete reden van afwijzing. Zodra wij deze brief hebben ontvangen kunnen we verder actie ondernemen.

Nogmaals hartelijk dank!


Graag gedaan. Succes verder, mocht het nodig zijn dan hoor ik het verder wel van u.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag