Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat doen tegen onterechte aangifte?

Bij een kennis van me zijn sieraden van de eettafel in de woonkamer verdwenen, weg, zoek, een aantal persoenen waren destijds (juni 2022) in het huis geweest die potentiele daders kunnen zijn.
Er is aangifte gedaan bij de politie met namen van de mogelijke daders. Iedereen is in huiselijke sfeer gevraagd (niet door de politie) en niemand heeft het gedaan, blijft natuurlijk vreemd en vervelend.
Er is een twijfel overgebleven richting mijn dochter, dit omdat de communicatie zeer stroef verliep. Mijn dochter liet weten dat de kennis niet binnen WILDE komen bij mijn dochter thuis, mijn kennis liet me weten dat deze niet binnen MOCHT komen. Beide ontkennen dit, er is dus een patstelling ontstaan, mijn kennis vindt dit verdacht gedrag en er ontstaat argwaan. Daarmee ben je nog geen dader.
Vervolgens is er door mijn kennis op aandringen van de verzekering wederom aangifte gedaan maar nu persoonlijk richting mijn dochter. Mijn dochter zou plots een gouden ring hebben en een drumstel hebben gekocht was, voor zover ik begreep is dat de aangifte. De ring waarover gesproken wordt is van mijn overleden ex-vrouw, de moeder van mijn dochter dus. De aanschaf van het drumstel van bijna 900 euro is afkomstig van een geldbron, mijn rekening welk allemaal aantoonbaar is. De politie zal, naar mijn vermoeden niet bij mijn dochter komen om verhaal te halen, wat ik erg betreur, de politie mag komen, er is nix te verbergen. Daar is geen prioriteit en capaciteit voor tegenwoordig. Toch voelt de aangifte onprettig aan, kunnen we, ik, de ondergetekende (de vader) en mijn dochter daar iets mee ?
Kunnen we contact opnemen met de politie en iets met/ tegen de aangifte doen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag