Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat doen als fiets tegen geparkeerde auto valt?

Ik had mijn fiets op de standaard gezet en bij het weglopen viel mijn fiets tegen de auto van degene waar ik wilde aanbellen. Er zitten behoorlijke krassen op de auto en dit heb ik gemeld aan de eigenaar. Ik ben WA verzekerd. Wat kan ik zelf doen?

Goedemiddag,

In principe dient u uw aansprakelijkheidsverzekering aan te spreken voor het laten vergoeden van de schade. Wellicht zou de eigenaar van de auto uw verzekering (schriftelijk) op de hoogte kunnen brengen van de ontstane schade. De verzekeraars kunnen het dan onderling oplossen.

Mvg,

Silvienne Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

bedankt voor uw antwoord, zoals ik schreef heb ik een wa verzekering en geen aansprakelijkheidsverzekering, on line las is dat er wel degelijk verschil is. En als ik de schade meld is er dan sprake van eigen risico oid, heeft dat invloed op mijn verzekering/premie?


Daar zit inderdaad een verschil in (WA in geval van motorvoertuig en u veroorzaakt schade vs aansprakelijkheidsverzekering in geval van andere situaties. Dit laatste heet ook de AVP).

Zeer waarschijnlijk wordt de schade niet gedekt via een WA verzekering. Uit uw verhaal maak ik op dat er geen sprake is geweest van een motorvoertuig, waardoor er geen dekking zal zijn. Om te weten te komen of er sprake is van een eigen risico, dient u uw polisblad door te nemen. In de meeste gevallen is een eigen risico (of in ieder geval de hoogte daarvan) optioneel. U doet er in mijn optiek er goed aan ook de algemene voorwaarden door te nemen. In geval er geen dekking is (waar ik in dit geval ervan uit ga) komen de kosten voor uw eigen rekening.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag