Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wat als mijn ex-partner een beroep doet op mijn niet verevend pensioen?

Ik ben in 2015 gescheiden maar mijn eigen opgebouwd pensioen is toen niet verevend.
Nu komt mijn ex-partner hierop terug en vind dat hij recht heeft op de helft van het deel wat opgebouwd is ttv het huwelijk.
We hebben geen convenant, wel is er een productie waarin beschreven is dat het bij helften gedeeld zou moeten worden. De rechter heeft hierover in de beschikking niets gezegd omdat dit ook niet de vraag was van tegenpartij.
Mijn vraag is nu hoe te handelen?

Het verdelen van pensioenen bij scheiding is een complexe kwestie die vaak tot misverstanden en geschillen leidt. Volgens de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding (WVPS) hebben ex-partners recht op een deel van elkaars opgebouwd pensioen tijdens het huwelijk, tenzij dit expliciet is uitgesloten in huwelijksvoorwaarden of een echtscheidingsconvenant.

U geeft aan dat uw ex-partner nu terugkomt op het niet vereven pensioen. Hoewel er geen convenant is, lijkt er een productie te bestaan waarin beschreven is dat het pensioen bij helften gedeeld zou moeten worden. Dit kan mogelijk als bewijs dienen voor de claim van uw ex-partner, maar dit is aan de rechter om te bepalen.

Aangezien dit een complexe juridische situatie is, zou ik u adviseren om juridisch advies in te winnen. Een jurist of advocaat kan u verder helpen, bijvoorbeeld om de echtscheidingsbeschikking of eerdere afspraken te herzien of de huidige afspraken te verduidelijken en vast te leggen. Ze kunnen u ook helpen te beoordelen of de claim van uw ex-partner geldig is en hoe u hier het beste op kunt reageren.

Het is belangrijk om te begrijpen dat dit advies is gebaseerd op algemene principes en het kan zijn dat er specifieke feiten of omstandigheden zijn die uw situatie uniek maken. Dit advies vervangt dan ook niet de behoefte aan juridisch advies van een professional die bekend is met alle aspecten van uw zaak."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Mogen wij u gratis verder helpen of doorverwijzen?
Bel ons tijdens kantoortijden op 040 2350423

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag