Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat als ik mijn fiets niet veilig binnen kan stallen bij werkgever?

Bij mijn nieuwe werkgever mag ik mijn e-bike niet in de kantine stallen. Dit is de enige plek waar hij veilig binnen kan staan, anders moet hij in de winkel staan. Mijn werkgever zegt dat ik hem maar gewoon buiten op straat in een fietsenrek moet stallen en maar een extra goed slot moet kopen!! De wijk waarin de winkel staat is nogal een crimineel gedeelte van de stad. Dus daar heb ik geen zin in. Ben bang dat ie dan binnen 2 dagen weg is. Is mijn werkgever verplicht om mij een plek te geven waar ik mijn e-bike veilig kan stallen voor de hele dag?

Daar is uw werkgever in beginsel niet toe verplicht, tenzij u een dergelijke afspraak bij het aangaan van de arbeidsverhouding uitdrukkleijk bent overeengekomen.

Beoordeel dit antwoord:

Fiets stallen in de kantine -> lijkt me niet hygiƫnisch en niet leuk voor de collega`s.

Fiets in winkel -> hoeft de werkgever niet te dulden.

Antwoord Cohen in principe juist. Dat betekent dus dat u met de werkgever een oplossing moet bedenken. 'Oplossing' werkgever namelijk ook niet afdoende. Kunt u b.v. niet met een goedkope(re) fiets naar het werk gaan? Ik zelf heb b.v. een stationsfiets (goedkoop en niet zo erg als die gestolen wordt). Wanneer u en de werkgever bedie van goede wil en een beetje creatief nadenken moet er wel een oplossing mogelijk zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag