Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat als ik als zzp-er schade rij met een auto van mijn opdrachtgever?

Ben chauffeur, heb schade gereden met de wagen van mijn opdrachtgever. Deze vordert nu dat ik 2 keer eigen risico betaal + een schade die ik nooit gereden heb. Van de 2 schades heb ik schadeformulier ingevuld en ook daadwerkelijk gereden. 3e schade heb ik niet gereden hiervan zijn dus ook geen stukken en of bewijzen vd. tegenpartij. Heb advies gehad door een partij deze beweerden eerst dat ik sterk sta. Nu 180 graden de andere kant op en dat ik niet sterk sta als er een zaak van komt. Heel veel verzekeringen gebeld ivm. aansprakelijkheid ZZP en het rijden met iemand anders zijn auto. Is nergens te verzekeren overal staat de uitzondering dat het voertuig niet te verzekeren is als deze niet op naam staat van diegene.
Heb correspondentie van mijn kant en tegenpartij maar wil graag weten hoe ik er nu wettelijk voorsta en mocht hier een zaak van komen. Heb bij het begin per mail een contract gestuurd goedgekeurd/overgenomen vd belastingdienst site. Deze heeft hij geweigerd te ondertekenen. Graag ontvang ik advies hierover of wordt gebeld voor advies.

Wat een vervelende situatie. Hoe lang werkt u al voor deze opdrachtgever?

Als ZZP'er is schade meestal niet verzekerd als u geen speciale bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of iets dergelijks heeft.

Als u geen verzekering heeft en u wordt aansprakelijk gesteld is het de vraag of u er uit komt. Bent u het eens met de schade en kunt u betalen?
U geeft duidelijk aan dat u een van de schades nooit gereden hebt. Bij een eventuele zaak moet degene die iets stelt dit in principe bewijzen. De opdrachtgever stelt dat u drie schades heeft gereden. Dat moet de opdrachtgever dat bewijzen/aannemelijk maken.

Zonder verdere informatie is het moeilijk meer te zeggen.

Ik sta vaker ZZP'ers bij. U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u vragen heeft of juridisch advies wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag