Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wanneer spreekt men van inwonen?

Ik heb met mijn ex nog een koophuis. Mijn ex is vertrokken en het huis staat te koop.
Mijn ex wil niet dat ik iemand laat inwonen. Ik ga hiermee akkoord en dit staat dus in een contract wat wij hebben opgesteld en ondertekend, maar wanneer spreekt men van inwonen?
Mijn nieuwe partner blijft namelijk af en toe slapen en heeft hier dus wat toiletspullen staan en af en toe slingert er nog een shirtje rond.
Mijn ex heeft dit gezien en heeft hier foto's van gemaakt.
Mijn ex wil nu een rechtzaak aanspannen, omdat hij vind dat ik contractbreuk pleeg en ik daarvoor moet boeten. Aangezien mijn nieuwe partner naar mijn inziens niet bij me inwoont, ben ik niet van plan te betalen, maar waar sta ik als er een rechtzaak komt?

Geachte vraagsteller,
U mag iemand laten logeren, ook regelmatig en ik zie dan ook niet hoe uw ex een zaak als deze zou kunnen winnen. Overigens heeft u het recht om de (cilinders van) de sloten te veranderen, zodat hij niet zomaar naar binnen kan.
Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

maar als er in huis wat spullen rondslingeren van mijn nieuwe partner, wordt dit niet gezien als inwonen?
Wat ondergoed wassen hier in huis, kan niet tegen mij gebruikt worden?


Geachte vraagsteller,
Uw loge heeft toch een een eigen woning mag ik aannemen. En als iemand iets langer logeert is het vrij logisch dat er kleding gewassen wordt. Verder is het niet aan u om iets te bewijzen maar aan de wederpartij. Ik raad u nogmaals aan de (cilinders van) de sloten te veranderen, zodat uw ex niet zomaar naar binnen kan.
Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag