Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wanneer moet ik bezwaar maken?

De gemeente heeft het voornemen ondergrondse containers te verplaatsen naar een plek die volgens ons zorgt voor overlast en gevaarlijke situaties.
Dat voornemen is kenbaar gemaakt middels een brief en mondeling ter plekke toegelicht. Wij (buurtgenoten en ik ) hebben het voornemen bezwaar te maken en hebben dat bij de toelichting al mondeling kenbaar gemaakt waarop de ambtenaren hebben laten weten gewijzigde tekeningen te zullen maken. Moeten wij nu al bezwaar maken (als dat al kan) of moeten wij wachten tot het besluit is genomen?

Normaal gesproken kan bezwaar ingesteld worden tegen een besluit. Dit staat aangegeven op het besluit dat is genomen. In dit geval is nog geen besluit genomen.

Als er sprake is van een voornemen van het nemen van een besluit kan een zienswijze worden ingediend. Dit kan schriftelijk of mondeling. De stukken m.b.t. het voorgenomen besluit worden meestal 6 weken ter inzage voorgelegd. Gedurende deze periode kan een zienswijze worden ingediend.

Als er sprake is van een de uniforme openbare voorbereidingsprocedure kan er geen bezwaar worden ingediend. Zodra het besluit is genomen kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Daarom is het belangrijk in deze gevallen een zienswijze in te dienen. Het lijkt er op dat u dat al heeft gedaan in deze situatie. Zekerheidshalve zou u dat nog schriftelijk kunnen doen als de termijn nog open staat. De termijn voor het indienen van beroep is zes weken nadat het besluit ter inzage is gelegd.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag