Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Waarom zou ik de verhuurder moeten betalen om een nieuwe huurder te vinden?

Ik huurde een kamer, maar door persoonlijke omstandigheden kon ik niet meer in de kamer blijven en heb ik de verhuurder onmiddellijk op de hoogte gebracht( begin april). Hij vroeg nog dat ik de maand van mei moet betalen tussendoor dat we samen een andere huurder vinden om mijn contract te kunnen overnemen.
Uiteindelijk moest ik de maand van mei betaald wetend dat we al een huurder hebben en dat hij meteen zou kunnen installeren. Op 8 mei heb ik alles uit de kamer gehaald en de nieuwe huurder de sleutels gegeven.
Vandaag krijg ik een mail met erin geschreven dat er 240 euro word afgehaald van me borg voor het zoeken en verwerken van een nieuwe huurder.
Er staat ook dat ik dan 137 euro heb betaald voor de maand van mei wat betekent tot de nieuwe huurder de contract heeft getekend en mij heeft overgenomen. Mijn vraag is waarom zou ik dan 240 euro moeten betalen als ik toch de huur bleef betalen tot het laatste minuut?

Als u begin april de huur opzegt moet u de maand mei nog betalen want er is een maand opzegtermijn. U hoeft natuurlijk niet de kosten voor het vinden van een nieuwe huurder te vergoeden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag