Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Waarom wordt door de advocaat van mijn vader ten behoeve van mijn behoefteberekening ingeschakeld?

Ik ben sinds januari 2021 18 jaar. Er was een ouderschapsplan en een zorgregeling van 50%-50%, nu woon ik bij bij mijn moeder.
Omdat ik 18 jaar ben, wil ik een bijdrage van mijn vader en moeder. Met mijn moeder ben ik eruit gekomen. Mijn vader biedt een bedrag aan en ben daarmee akkoord gegaan.
Mijn vader communiceert via zijn advocaat en wil alle jaaroverzichten (van mijn moeder, stiefvader en van mij). Hij wil tegelijk de kinderalimentatie voor mijn twee jongere broers regelen (zij zijn 13 en 15, er is in het ouderschapsplan geen kinderalimentatie afgesproken).

Volgens mij spelen er toch twee verschillende zaken: 1. mijn bijdrage - 2. kinderalimentatie.
De tweede zaak lijkt iets van de kinderrechter, mijn zaak niet.

Mijn concrete vraag is: moet ik echt - zoals mijn vaders advocaat schrijft - een advocaat zoeken en mijn vader na meer dan een jaar in een rechtsprocedure gaan ontmoeten. En: is er wel een zaak? Ik ga immers akkoord met datgene dat mij wordt aangeboden. Mijn vader is misschien alleen bang dat hij teveel betaalt.

Het feit dat jouw vader die informatie opvraagt heeft te maken met het feit dat zijn advocaat een alimentatieberekening wil maken kennen om aan de hand daarvan te kunnen zien wat de draagkracht van jouw vader is, wat hij dus in totaal aan alimentatie voor alle kinderen inclusief jouzelf kan betalen. Daar zijn ook de andere gegevens, van onder andere jouw moeder, voor nodig. Ook zal er aan de hand van een tabel bekeken worden wat de behoefte is van elk kind, inclusief jouzelf. Ik kan je als je wenst bijstaan in deze zaak. Jouw inkomen zal vermoedelijk laag zijn waardoor je voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking zult komen. Mogelijk kan er ook bijzondere bijstand worden aangevraagd voor de eigen bijdrage die aan jou dan zal worden opgelegd. Desgewenst kun je contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag