Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Waarom nu nog incasso`s?

Ik heb n vraag.Ik heb van 2012 tot 30 nov 2021 onder bewind gestaan.Tevens ook van 31 okt 2018 tot 31 okt 2021 schuldentraject doorlopen dus ben schuldenvrij verklaard.
Was amper van alles af kreeg ik n brief van incassobureau Intrum.Ze hebben al die jaren niks laten horen en dan komen ze ineens met n openstaande rekening van 138 euro uit 2010.
En n week later n brief van Alektum waar dus geen datum bij staat van wanneer die rekening is maar dat moet ook van voor de tijd zijn voor ik onder bewind ging.Ook al die jaren niks gehoord en ben amper uit de schulden en hup 2 brieven in de bus.
Hebben ze nu nog t recht om die nota's op te eisen?Vind dit wel heel vreemd.

Met vr groet,

Christianna

Als u een schone lei heeft gekregen geldt deze ook voor schuldeisers die niet bekend waren met uw schuldhulpverleningstraject. Zij hadden deze kunnen zien in het ineolventieregister. Ook zou u uw (oud) bewindvoerder kunnen vragen of deze vorderingen bekend waren.

Daarnaast kunnen vorderingen ook verjaren. De verjaringstermijn is afhankelijk van het soort vordering. Maar een vordering uit 2010 klinkt op het eerste gezicht wel erg lang geleden.

Het is sowieso belangrijk om te reageren richting het incassobureau. U kunt de situatie uitleggen en aangeven (als u een schone lei heeft gekregen) dat u er van uit gaat dat de vorderingen niet meer invorderbaar zijn.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft over de zaak of als u juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag