Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Waarom moet ik mijn rijbewijs inleveren?

23 december ben ik op de fiets gestapt met teveel alcohol op, ik kreeg een aanrijding met een scooter, geen letsel, beperkte schade. Toevallig kwam politie langs, moest blaastest doen, bekeuring van EUR 250,00 betalen vanwege fietsen onder invloed. Nu, 4 maanden later moet ik mijn rijbewijs inleveren bij CBR, EUR 433,00 betalen opleggingskosten en EUR 864,00 voor onderzoek (Psychisch, urine, bloed etc). Klopt dit allemaal wel? ik zat op een fiets en NIET in een auto. Totaal buiten proporties. Wat moet ik doen?

Hier heb ik nog niet eerder van gehoord.

Het is verstandig zo snel mogelijk bezwaar aan te tekenen en ook een kopie van het dossier op te vragen. Aan de hand van het dossier kan nagegaan worden wat hier aan de hand is. In bepaalde gevallen is het ook mogelijk om een spoedprocedure te starten.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel om uw zaak te bespreken.

Zie onderstaand info van het CBR. Waar het laatste gedeelte niet voor de fiets geldt:
Mag ik dronken fietsen?
Dronken fietsen mag niet. De politie kan je aanhouden en je kunt een boete krijgen. Dit geldt ook voor de scooter, bromfiets, Canta (of ander gehandicaptenvoertuig) of speedpedelec (een snelle elektrische fiets)? Je loopt bij deze voertuigen nog een extra risico: als je naast je scooter- of bromfietsrijbewijs nog een ander rijbewijs hebt, kan het CBR besluiten dat je een cursus of onderzoek moet doen. In het uiterste geval kun je dat rijbewijs zelfs kwijtraken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag