Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Waarom mag mijn buurman parkeren met zijn bedrijfsbus op een erfdienstbaarheid?

Wij hebben een woning met een erfdienstbaarheid gekocht zoals ook vermeld in de koopakte. 2 meter van de 4 meter is ons eigendom.
Nu wil het dat de buurman recht van overpad heeft en zijn auto ten alle tijden achter moet kunnen uitladen. Tijdens een rechtszaak hierover zei hij dat hij de auto er niet gaat parkeren. Hij hindert ook niemand tijdens het parkeren behoudens een andere rechthebbende van erfdienstbaarheid maar deze persoon onderneemt geen actie. Volgens de rechter mag hij niet parkeren maar hij doet het toch omdat hij niemand hindert. Ons trouwens ook niet.
Nu wil het dat aan de andere kant van de weg ook mensen wonen die weliswaar een poortje hebben gebouwd maar in de hypotheekakte geen erfdienstbaarheid hebben. Wij kunnen er niet veel van zeggen omdat het niet onze grond is. maar intussen hebben wij wel hinder van de buurman en de overkant omdat iedereen de achterkant gebruikt voor een verbouwing of iets anders. mag dit zomaar. Kan ik hier niets aan doen? Ik wilde een paaltje zetten op mijn 2 meter en de buurman een sleutel geven en de anderen niet, anders blokkeren ze mijn poort met toegang naar mijn carport. Wat is hier de beste oplossing om op een vriendelijke manier geen overlast te ervaren of te verhinderen?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag