Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Waarom betaalt autoverzekering niet uit?

Mijn zoon van 20 heeft in mijn auto een auto-ongeluk veroorzaakt. Hij heeft een bestuurder avn rechts geen voorrang verleend en heeft ook nog harder gereden dan toegestaan. Mijn zoon en de andere bestuurder hebben onderling gegevens uitgewisseld en zijn naar huis gegaan (was 2:30 in de nacht) de volgende dag stond er politie op de stoep bij de andere bestuurder. De politie gaf aan dat door de aanrijding er ook schade was ontstaan aan een huis. Door de aanrijding is de andere auto gaan spinnen en is daarbij tegen een huis aangekomen. Zowel die bestuurder en mijn zoon hebben dit in de nacht van de aanrijding niet doorgehad. Ik heb de schade gemeld bij mijn verzekeraar, en die hebben mijn claim afgewezen. De reden hiervoor is dat er in de nacht geen politie bij is geweest. De redenering van de verzekering is: mijn zoon zou zijn medewerkingsplicht hebben geschonden. De schade aan de andere auto en het huis zal wel door de verzekeraar betaald worden en vervolgens op mijn zoon verhaald worden. Kan ik tegen deze redenering bezwaar maken?

In dergelijke gevallen is het altijd verstandig niet zomaar akkoord te gaan met een bepaalde zienswijze. Helemaal in het geval nog niet bekend is hoe groot de schade is, of hoe hoog het bedrag uit zal vallen.

Ik weet niet welke verzekering u heeft en wat de voorwaarden daarvan zijn. Als er in de voorwaarden bijvoorbeeld niet staat dat er politie ingeschakeld moet worden bij een schade en uw zoon geeft aan niet door te hebben gehad dat er schade aan het huis was, dan kun je je afvragen of er een plicht is geschonden.

Mijn advies zou zijn om in ieder geval de voorwaarden goed na te gaan en contact te leggen met de verzekeraar om uitleg te vragen over het proces van het afwijzen van claims in dergelijke gevallen. Aan de hand daarvan kunt u dan mogelijk beter beoordelen of de afwijzing terecht is.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag