Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Waar vind ik juridische hulp om uit een Commanditair Vennootschap te stappen?

Ik zoek rechtshulp, maar weet niet goed waar ik terecht moet/kan met mijn situatie, omdat geen van de opties die ik kan kiezen bij het juridisch loket of andere rechtswinkels lijken op mijn situatie. Ik heb geen tijd om te bellen doordeweeks omdat ik full time aan het werk ben. vandaar dat ik dit bericht stuur.
Ik zal proberen kort mijn situatie te schetsen:
Ik ben zo'n 7 jaar geleden een Commanditair Vennootschap begonnen met 3 anderen als bedrijfsvorm om een film te produceren. Wij zijn met z'n 4en de Beherend Vennoten en de investeerders van de film de Commanditair Vennoten.
2 jaar later zijn we een tweede CV gestart met dezelfde constructie voor een 2de film.
Tijdens de productie van de tweede film is de hoofdinvesteerder eruit gestapt, wat mogelijk was omdat we het niet goed op papier hadden gezet met hem. Hierdoor zijn we in de schulden geraakt, daar we pas de helft van het budget van de film hadden. Om de film af te kunnen ronden en verkopen ben ik toen gaan werken om niet failliet te gaan. Ik heb in 2 jaar toen zo'n 20.000 euro in het bedrijf gestoken uit eigen zak. De andere vennoten hebben ook geld ingebracht maar niet zoveel als ik daar ze andere taken hadden.
Een aantal jaar verder nu is de film verkocht en zijn is er geld binnen gekomen dat een deel van de schulden heeft afgelost. Er blijft nog een restdeel over waar nu wederom aan afbetaald moet worden.
Ik ben echter van mening dat ik al meer dan genoeg in het bedrijf geïnvesteerd heb, om verschillende redenen die ik niet nu al zal noemen om het verhaal niet te ingewikkeld te maken.
Ik zou graag uit het bedrijf willen stappen. Ik heb dit aan mijn partners verzocht en die hebben dat niet gehonoreerd. Daarom zou ik graag iemand willen vinden die mij juridisch kan helpen om hieruit los te komen. Ik begrijp dat dat kan betekenen dat ik als nog geld moet betalen, maar dan wil ik dat dat door een externe partij wordt bepaald en niet door een van mijn medevennoten.
De boekhouding van het bedrijf dat in de handen is van 1 van de andere vennoten is ook een puinhoop.
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen of me door kunnen verwijzen naar de juiste partij.

Met vriendelijke groet,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag