Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Waar kan je je vakantie-uren verlofuren terugzien?

Het contract van mijn man wordt niet verlengd. En loopt 30nov af. Nu heeft hij met de zomer gewoon doorgewerkt en geen vakantie opgenomen. Daar had hij 1 week in de herfstvakantie voor gepakt en de andere 2 weken wou hij met de kerstvakantie pakken. Nu wil hij de laatste 2weken van november deze 2 weken opnemen om ander werk te kunnen vinden. Ik weet dat als hij het niet opneemt dat deze uren uitbetaalt worden maar we weten ook dat er dan erg veel belasting vanaf gaat. Mag hij de laatste 2 weken vrij eisen?

Is er tijdig schriftelijk aangezegd dat niet zou worden verlengd? Indien dat niet is gebeurd, kan binnen 2 maanden na de einddatum van de arbeidsovereenkomst via de kantonrechter een aanzegvergoeding worden gevorderd. Na die twee maanden vervalt dat recht.
Het is de werkgever die in overleg met de werknemer vaststelt op welke datums vakantie kan worden opgenomen. Het uitgangspunt is dat de wensen van de werknemer worden gehonoreerd, tenzij dat, kort gezegd, echt niet kan. Dat moet wel worden gemotiveerd door de werkgever. Als binnen twee weken na indiening van het vakantieverzoek door de werkgever niet gemotiveerd is aangegeven dat opname van vakantie, kort gezegd, echt niet kan, dan wordt de vakantie geacht te zijn vastgesteld conform de wensen van de werknemer. Van belang daarbij is wel dat kan worden bewezen wanneer het vakantieverzoek is ingediend. Ik zou dat minimaal schriftelijk en tevens per email doen voor het geval de werkgever stelt geen vakantieverzoek te hebben ontvangen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag