Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Waar kan ik het beste terecht voor hulp ontbinding geregistreerd partnerschap?

Mijn man en ik zijn 23 jaar samen waarvan nu 10 jaar geregistreerd partnerschap. We hebben een dochter van 13 jaar. 6 maanden geleden heb ik besloten om de handdoek in de ring te gooien na jaren ellende en onrust in onze relatie. Deze beslissing kwam niet goed aan bij mijn man. Wat resulteerde in 6 maanden strijd,narigheid en nog veel meer ellende. Ik hoopte door afstand te creëren dat er rust zou komen en dat we om tafel konden om de meest vreedzame oplossing te vinden die voor iedereen goed kan uitpakken. Helaas moet ik de hoop opgeven dat het ooit zal gaan lukken en is de situatie nu zelfs zo erg dat ik mij zorgen maak of het nog wel een veilige situatie is voor mijn dochter.
Deze 6 maanden was de bedoeling dat wij om de 2 weken zouden switchen met wonen in ons huis met onze dochter. Op deze manier kon zij in huis blijven wonen en was zij in haar vertrouwde omgeving. Van de 6 maanden is dat een maand of 2 a 3 goed gegaan. De overige maanden hield hij zich niet aan de afspraken waardoor ik genoodzaakt was om steeds weg te gaan omdat hij weigerde te switchen. Dit terwijl hij zwaar depressief is en niet altijd goed kan zorgen voor haar. Ze komt regelmatig te laat op school omdat ze zich verslapen als ik niet thuis ben. Het verslapen komt mogelijk door slechte keuzes die hij heeft gemaakt om het verdriet te verdoven met alle gevolgen van dien. Inmiddels weigert hij nog te switchen en ben ik genoodzaakt om ook thuis te wonen omdat ik de situatie niet meer vertouw en mijn dochter niet alleen wil laten. Het is een onhoudbare situatie geworden. Ik zit vast en weet niet meer wat te doen. Het is mij duidelijk dat ik het niet alleen kan. Alles is geraakt door de situatie waaronder ook de financiën. Ik zit op een zinkend schip en heb advies nodig welke stappen ik nu moet nemen.

Een advocaat of mediator kan je helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan voor je dochter, waarin afspraken staan over de zorgverdeling, kinderalimentatie en andere belangrijke zaken. Als je geregistreerd partnerschap kinderen onder de 18 jaar betreft, is een ouderschapsplan wettelijk verplicht.

Het feit dat je je zorgen maakt over de veiligheid van je dochter is zeer serieus. Als je je direct zorgen maakt om je kind, neem dan contact op met Veilig Thuis. Dat is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Zij kunnen advies geven en eventueel stappen ondernemen als de veiligheid in het gedrang is.

Ik raad u aan contact op te nemen met www.echtscheidingswinkel.nl Zij kunnen je helpen om een beeld te scheppen van je financiële situatie en kunnen mogelijk ondersteuning bieden.

Het is ook belangrijk te weten dat als je een laag inkomen hebt, je mogelijk in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, de zogenaamde toevoeging.

Ik hoop dat dit enige richting geeft. Nogmaals, het is echt belangrijk dat je professionele hulp zoekt in verband met de complexiteit en de ernst van de situatie.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Mogen wij u gratis verder helpen of doorverwijzen? Bel Echtscheidingswinkel tijdens kantoortijden op 040 2350422

Beoordeel dit antwoord:

Geachte mevrouw,

Een ontbinding van geregistreerd partnerschap moet via de rechtbank. Alle gezamenlijk vermogen/schulden wordt dan in beginsel in gelijke delen verdeeld.

Afspraken over uw dochter worden dan neergelegd in een ouderschapsplan.

Ik begrijp dat u eigenlijk nu geen kant op kunt. Bij sommige omstandigheden kunt u met uw dochter in het huis blijven wonen tijdens de procedure zonder dat hij naar de woning mag komen. Ik heb daarvoor wel meer informatie nodig om te kunnen zeggen of de rechtbank dit zal toewijzen.

Dan heeft u in ieder geval tijd en ruimte om de ontbinding rustig te laten verlopen. Mijn werkwijze is in dit geval altijd een brief aan de wederpartij met voorstel van cliente over de verdeling en afspraken rondom het kind, en daarna pas overgaan tot stappen bij de rechtbank. Zo wordt toch geprobeerd om in der minne tot oplossingen te komen.

Mocht u mijn bijstand nodig hebben dan kunt u mij gerust bellen.

Met vriendelijke groet,

Mr O.G. Ozturk
Namens Helta Law

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag