Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Waar kan ik een advocaat vinden om mijn dochter bij te staan die nog minderjarig is (diefstal)?

Mijn dochter van 17 jaar wordt verdacht van diefstal met geweld. A.s. dinsdag moet zij op gesprek op het politiebureau komen te Alphen a d Rijn.
Er werd geadviseerd om iemand mee te nemen. Dat mag ook een advocaat zijn . Kan ik door u een aangewezen advocaat krijgen om haar die dinsdag en in haar zaak bij te staan?
Ik verneem spoedig van u.

Alleen aangehouden (minderjarige) verdachten hebben recht op een gratis consult van een advocaat voor het verhoor en bijstand tijdens het verhoor. Als het verhoor op uitnodiging is geldt dat niet en is bijstand dus voor eigen rekening. Een trucje zou kunnen zijn dat de advocaat met de officier van justitie afspreekt dat ze kort voor het verhoor wordt aangehouden en direct na het verhoor weer wordt vrijgelaten, zodat ze wel recht heeft op die gratis bijstand. Dat kan dan ook een advocaat van eigen keuze zijn. Zeker nu het gaat om diefstal met geweld, een delict met een hoge maximumstraf, is bijstand wel sterk aangeraden. Dinsdag is al kortdag, mocht het niet goed uitkomen dan is er altijd een mogelijkheid om het verhoor in overleg met de politie te verplaatsen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Besankt voor je reactie, heeft t baat als ik het verhoor mag en kan verplaatsen?


Mensen denken vaak dat de tijd die in de uitnodiging staat bindend is, maar als de verdachte of zijn advocaat/vertrouwenspersoon dan verhinderd is kan de afspraak verzet worden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag