Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Waar hoort ID dochter te liggen bij scheiding?

Mijn vriend en ik zijn nu 4 weken uit elkaar en ben erachter gekomen dat hij de ID kaart en zorgverzekeringspas heeft meegenomen. Waar hoort deze kaart te liggen? Voor wat ik begrepen heb uit mijn eerdere scheiding waar het kind woonachtig is. Ik hoor graag van u.

Het is inderdaad gebruikelijk dat de identiteitskaart van het kind in bezit is van de ouder waar het kind hoofdzakelijk verblijft, ook wel de 'hoofdverblijfouder' genoemd. Dit is omdat de ouder waar het kind woont vaak betrokken is bij zaken die een legitimatie vereisen, zoals medische behandeling, inschrijving voor school, etc.

Het meenemen van de identiteitskaart en zorgverzekeringspas zonder toestemming kan worden gezien als een onrechtmatige daad. U kunt uw ex-partner verzoeken deze documenten terug te geven. Als dit niet het geval is, kunt u juridische stappen ondernemen om de documenten terug te krijgen.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag