Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


VvE weigert toegang parkeerplek?

Inkomen te hoog voor gratis hulp. Ik ben 77 jaar en wil voor het eerst rechtshulp. Ik moet een advocaat denk ik maar hoe kom ik aan de juiste advocaat?
Ik woon in een complex met de VvE. Ik doe niets aan bestuur daarvan - wat de VvE leiding onjuist acht - maar doe wel degelijk geregeld wat voor de VvE, de woongebouwen.
Nu weigert de VvE mij een nieuw zendertje (de oude is vervallen) uit te reiken voor het openen van de ondergrondse garagedeur. Nu kan ik dus NIET mijn garageplek verhuren, deze apart verkopen of mijn appartement inclusief garageplek verkopen. Ik betaal wel maandelijks servicekosten voor de parkeerplek.

Het is begrijpelijk dat u zich in een lastige situatie bevindt. Het lijkt erop dat de VvE mogelijk inbreuk maakt op uw rechten als eigenaar van de parkeerplaats. Het is van belang om eerst te onderzoeken of er bepalingen of reglementen zijn binnen uw VvE die dit soort situaties behandelen.

Het vinden van een juridisch adviseur of advocaat kan in uw geval nuttig zijn, maar het is ook mogelijk dat er oplossingen op korte termijn zijn, bijvoorbeeld door middel van bemiddeling. Ik zou u in ieder geval adviseren uw bezwaren schriftelijk te maken en deze aan zowel de VvE als de beheerder van het complex te sturen. Vaak ontstaan dit soort geschillen door misverstanden of communicatiefouten, die misschien kunnen worden verhelderd zonder rechtsbijstand.

Als u toch een advocaat nodig hebt, kunt u kijken naar een advocaat die ervaring heeft met vastgoedrecht, in het bijzonder met kwesties rondom VvE. Een aantal manieren om een geschikte advocaat te vinden is door aanbevelingen te vragen aan mensen in uw netwerk, online onderzoek te doen, of contact op te nemen met de Orde van Advocaten voor een mogelijke verwijzing.

Hopelijk helpt dit u alvast een beetje op weg, maar neemt u alstublieft contact op met een juridisch adviseur of advocaat om uw specifieke situatie te bespreken en gepaste juridische actie te ondernemen als dat nodig is."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag