Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Vve gaat de binnenspeeltuin verwijderen.

Spoed hulp nodig.
We hebben een brief gekregen dat de speeltuin wordt verwijderd en we zijn het er niet mee eens.

Het spijt me te horen dat uw VvE heeft besloten de binnenspeeltuin te verwijderen. Dit kan ontzettend vervelend zijn, zeker als je kleine kinderen hebt.

In uw geval zijn er veel factoren te overwegen. Als eigenaar van een appartementsrecht binnen een Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft u bepaalde rechten, maar er zijn ook regels die de VvE moeten volgen.

Normaal gesproken, gaat een dergelijk besluit gepaard met een vergadering waarin het wordt besproken en gestemd. Als die stemming volgens de juiste procedure is georganiseerd en het besluit was volgens de regels van de VvE, dan is het over het algemeen wettelijk bindend.

Echter, als u denkt dat er iets niet klopt, dan zou u dit kunnen aanvechten. Bijvoorbeeld als de juiste procedure voor stemmen niet is gevolgd, of als u niet bent uitgenodigd voor de vergadering, of als de VvE zich niet heeft gehouden aan de bepalingen in de splitsingsakte.

De stappen die genomen kunnen worden om te reageren op dit besluit hangen af van de exacte omstandigheden van uw geval, dus mijn advies zou slechts oriënterend kunnen zijn.

Afhankelijk van de specificaties van uw situatie, kan het nuttig zijn om een juridisch adviseur of advocaat in te schakelen om u te begeleiden in het proces en om uw belangen te vertegenwoordigen. Zij zijn gespecialiseerd in deze materie en kunnen u doeltreffend begeleiden in het aanvechten van dit besluit.

Ook is het wellicht interessant om hulp te zoeken bij organisaties die huurders en kopers ondersteunen in hun relatie met VvE’s. Deze organisaties hebben vaak ervaring met dergelijke situaties en kunnen u wellicht verder helpen.

Ik hoop dat dit u wat handvatten geeft voor het vervolg van dit proces. Veel succes!
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag