Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


VVE aansprakelijk voor schade/afwerkingskosten?

Graag zou ik advies willen inwinnen over het volgende:
In november 2019 heb ik een appartement aan in Zeist gekocht. In de stukken van de VVE stond dat er zou worden geschilderd, de werkzaamheden waren al gepland, waardoor het vervangen van ramen zeer aangeraden werd, (3 makelaars gesproken omdat ik destijds bij 3 verschillende appartementen gekeken heb).
Het appartement dat ik destijds gekocht heb is van binnen compleet gerenoveerd en geïsoleerd afgeleverd, inclusief vloeren en verwarming afdekking, ventilatiesleuven en hr++ ramen.
Nog geen 3 maanden later wordt door de VVE besloten dat de schilderwerkzaamheden worden opgeschort vanwege houtrot bij een aantal appartementen.
Uiteindelijk wordt er besloten om alle puien van het complete complex te vervangen. Dit betekent, naast extra kosten die ik maandelijks maak, welke totaal geen meerwaarde zijn voor mijn appartement. Er ook nog goed werkende en in goede staat zonwering van mijn appartement wordt verwijderd en niet meer wordt teruggezet. Dit betekent ook dat de afwerking van verwarming (op maat gemaakte overkapping) niet meer past, en de vloeren zullen niet meer aansluitend zijn.
Dit levert naar mijn idee een waardevermindering aan mijn woning op. Ik moet rond de 4000 euro betalen voor nieuwe zonwering (als ik deze zou willen), vloer opnieuw leggen, en afwerking van de verwarming terugplaatsen bovenop de kosten die ik nu betaal aan maandelijkse extra servicekosten van ruim 120 euro voor werkzaamheden die mij totaal geen voordeel zullen gaan opleveren. Ik snap dat ik in een VVE zit en dat meerderheid kiest, maar dat er totaal niks wordt gedaan met de benadeelde partijen vind ik echt bizar. (een aantal appartementen worden uitgezonderd, want deze hadden al kunststof kozijnen of net nieuwe houten kozijnen. Maar de mijne waren op papier misschien afgeschreven maar echt nog in perfecte staat.


Met het bestuur kom ik er niet uit. Ik voel mij verkeerd ingelicht, bestolen en benadeeld, had deze woning nooit gekocht als ik had geweten dat er de mogelijkheid zou bestaan dat de hele pui vervangen zou gaan worden. (Dit heeft blijkbaar met 1 zin in de VVE stukken gestaan, maar in dezelfde levenvergadering is ook besloten de schilderwerkzaamheden te starten. Ook de reden (asbest) heb ik van te voren onderzocht. (dit zou geen problemen op leveren omdat er een extra plaat voor de asbesthoudende onderdelen was geplaatst.

Mijn vraag is, kan een VVE keuzes maken die waardeverminderend zijn voor een appartement? En kunnen zij dit doen zonder compensatie van de benadeelden?
Bij mij was er geen houtrot, zonweringen werken nog en zijn in goede staat en mijn appartement was goed geïsoleerd met goede beglazing. Al met al zit ik op 8/10.000 kosten om appartement in zelfde staat terug te krijgen.

Hopelijk kunnen jullie me adviseren/doorverwijzen.

Hoor graag.

Vriendelijke groet,
Heleen

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag