Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Vrouw maakt schulden gedurende scheidingsproces?

Mijn vrouw en ik zitten in het begin van een scheidingstraject(gemeenschap van goederen). Mijn vrouw doet erg moeilijk en doet er alles aan om het mediation traject te vertragen. Nu zit zij in onze koopwoning met onze kinderen en ik zit tijdelijk bij mijn ouders in huis. Mijn salaris wordt nog steeds gestort op de gezamenlijke rekening en mijn vrouw geeft op dit moment mijn salaris uit. En doet ze ook nog moeilijk wanneer ik zelf geld uitgeef voor boodschappen. Daarnaast wil zij niet om de week de woning verlaten zodat we beide voor de kinderen kunnen zorgen.
Nu zijn mijn vragen:
Mag ik mijn salaris overboeken naar een privérekening, maar dat ik nog wel de vaste lasten betaal?
Mag ik 50% van het spaargeld op een privérekening veiligstellen, zodat ze dit geld niet uitgeeft?
Daarnaast vraag ik mij af hoe we tot een regeling kunnen komen zodat ik ook in de woning kan wonen waar ik voor betaal?
Ik stel deze vragen hier omdat ik met mijn mediator niet verder kom. Dit is de enige mediator waar ik bij terecht kan, omdat mijn vrouw geen ander wil. Ik wil graag door met de scheiding maar mijn vrouw accepteert niet dat ik bij haar wegga. Hoe moet ik om gaan met deze situatie?

Zolang u gehuwd bent in gemeenschap van goederen, blijft u op elkaar aangewezen met betrekking tot de financiën. Als er een noodzaak is tot ingrijpen in de situatie, dan heeft u een eigen advocaat nodig die maritaal beslag kan leggen. Ook kan via een kort geding (voorlopige voorziening) direct een beslissing van de rechter worden verkregen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag