Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Vriendin en kind naar Nederland halen?

Hoe kan ik mijn vriendin en zoontje van 2 jaar uit Suriname overlaten komen voor verblijf? Kind van 2 jaar, maar ik ben niet de biologische vader. We kennen elkaar al 2 jaar via internet en praten ook al 2 jaar met elkaar via Face time of we bellen elkaar dagelijks.

In uw situatie zijn er belangrijke stappen die u moet nemen om uw vriendin en haar kind naar Nederland te halen.

1. Gezinsmigratie (gezinshereniging): Gezien het feit dat u met uw vriendin een bestaande en duurzame relatie heeft, kunt u mogelijk gebruik maken van de procedure voor gezinsmigratie. U moet voldoen aan bepaalde voorwaarden, zoals voldoende en duurzaam inkomen. De exacte voorwaarden kunt u vinden op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

2. Adoptie: Omdat u aangeeft dat u niet de biologische vader bent van het kind, kunt u overwegen om het kind te adopteren. Dit is een complexe procedure waarbij veel aspecten komen kijken, zoals het verkrijgen van toestemming van de biologische vader (als deze bekend is). Ook moet u voldoen aan de voorwaarden voor adoptie. Het is verstandig om een advocaat te raadplegen als u deze stappen wilt ondernemen.

3. Zorg ervoor dat u beide procedures gelijktijdig start, omdat de IND ze los van elkaar zal beoordelen. In het geval dat de aanvraag voor uw partner goedgekeurd wordt, maar de adoptieprocedure niet is afgerond, kan het kind mogelijk niet naar Nederland komen.

Dit is een complexe situatie en het is raadzaam om professionele juridische hulp in te schakelen voor een soepel proces. Neem contact op met een immigratieadvocaat die ook ervaring heeft met internationale adoptiezaken."
----------------
Let op! Dit gratis advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer
----------------
Bel ons voor verdere hulp
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Mogelijk kunnen wij u gratis verder helpen of doorverwijzen naar een betrouwbare advocaat of jurist. Bel ons tijdens kantoortijden op 040 2350423.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat kind van 2 jaar draagt de familienaam van de moeder de vader is onvindbaar heeft het gezin achter gelaten/links laten liggen en is al jaren dat ze geen contact met elkaar hebben. De vader heeft nooit dat kind opgezocht of naar omgekeken. Moet dit dan nog als adoptie gezien worden?

Vandaag 13-11-2023 had ik jullie ook opgebelt maar wordt niet beantwoord. Kan u mij dan een betrouwbare immigratieadvocaat toewijzen die ook ervaring heeft met internationale zaken.

Met vriendelijke groet.
Siegfried Kartotaroeno


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag