Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Vriend verplicht betalen helft scheidingskosten ex?

Mijn vriend is gescheiden en zijn ex is constant uit op geld van hem.
Nu is er een eindrekening van de mediator en blijkt dat hij recht heeft op subsidie van de Raad van Rechtsbijstand. Op zijn naam heeft hij alleen een rekening ontvangen van de griffierechten. Zijn ex heeft hier geen recht op en op haar naam is er een rekening t.w.v. € 2.039,53. De mediator geeft nu aan dat er destijds in het convenant is gezegd dat mijn vriend nu de helft van de rekening moet betalen van zijn ex omdat dit in het convenant is opgenomen:
Kosten scheidingsprocedure
De kosten van de echtscheidingsprocedure op gemeenschappelijk verzoek worden door partijen bij helfte gedeeld, waarbij vermeld wordt dat het deel van de man en het deel van de vrouw in principe, mits door toetsing achteraf ook gehonoreerd, voldaan wordt uit een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand. De helft van de griffierechten en de verplichte eigen bijdragen ten behoeve van de Raad voor Rechtsbijstand dienen door zowel de man als de vrouw te worden voldaan.

Destijds heeft zijn ex overal zo’n probleem van gemaakt en mijn vriend kon het psychisch niet goed aan en daarom is er op een gegeven moment zo snel mogelijk een einde aan gemaakt. Hij heeft uit dat stukje tekst opgemaakt dat de kosten verdeeld zouden worden wat vrij logisch is en hier is verder ook geen uitleg aan gegeven door de mediator.
De rekening staat ook op de naam van zijn ex en niet op de naam van mijn vriend. Is hij verplicht om de mediator de helft van de rekening te betalen welke niet op zijn naam staat?
Of is zijn ex verantwoordelijk om de rekening welke op haar naam staat volledig te betalen?
Er is contact geweest met de mediator maar wij komen nergens verder mee. Zij lijkt nogal een kant te kiezen.
De ex zet overal mensen op om maar geld van hem te krijgen en inmiddels is het geld echt op. We voelen ons heel machteloos. Wat kunnen we hier nog aan doen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag