Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Vragen over Alimentatie

Ik zit met de volgende vragen:
1 mijn ex en ik hebben een ouderschapsplan en daar staat in dat de kinderen om de week op donderdag en om het weekend bij mij zijn.
nu willen ze vaker komen maar worden ze tegengehouden door hun moeder.
die hamert heel erg op het ouderschapsplan en wilt hier niet van afwijken.
kan zij de kinderen hierin tegenhouden? leeftijd 18, 15, 12

2 als ze vaker komen, kan ik dan de zorgkorting krijgen?

3 ik las op internet dat ik ook recht heb op de kinderbijslag, (deze word nu op mijn ex haar rekening gestort) klopt dat?

4 ik betaal elke maand Alimentatie maar heb het idee dat het niet aan de kinderen word besteed, voornamelijk de jongste, kan ik hier nog wat aan doen?

1. Als de kinderen een duidelijke wens hebben, zal de wijziging van omstandigheden bij de rechtbank daarmee kunnen worden aangetoond en kan aan de rechtbank verzocht worden te bepalen dat de kinderen vaker bij u zullen zijn. De kinderen zullen gelet op hun leeftijd hun wensen ook aan de kinderrechter kenbaar kunnen maken nu ze uit zullen worden genodigd voor een gesprek met de rechter. Als ze dat te spannend vinden, kunnen ze zelf evt ook besluiten een briefje aan de rechter te schrijven. 2. Als de kinderen vaker komen kan het inderdaad zo zijn dat u voor borgkorting in aanmerking komt. Hoe hoog dat percentage zal zijn, hangt af van hoe vaak de kinderen daadwerkelijk zouden komen. Kinderbijslag komt toe aan de ouder bij wie de kinderen ingeschreven staan 4. Hier kunt u niets aan doen. U bent gehouden de alimentatie te betalen en kunt vervolgens niet controleren hoe uw ex dat geld precies besteedt. Desgewenst kunnen wij u in deze bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag